Als internationaal vrachtwagenchauffeur was ik vroeger heel veel onderweg. Lange ritjes over de internationale wegen vond ik heerlijk. Echter, gingen de onregelmatige werktijden me na verloop van tijd opbreken. Ik had natuurlijk een gezin thuis zitten en zou daar ook graag meer deel van uitmaken. Daarom ging ik op zoek naar een baan met meer regelmaat. Desalniettemin, onderweg zijn bleef mij wel altijd triggeren…

 

On the road again

Uiteindelijk zag ik in 2008 in de krant een vacature voorbij komen bij MediReva Revalidatie. Dit voelde wel als een baan voor mij dus ik solliciteerde. Eenmaal in de sollicitatieprocedure bleken er vele andere kandidaten ook geïnteresseerd in de baan. Toch mocht ik op tweede gesprek komen! Dat was natuurlijk mooi nieuws. Nog mooier was dat ik aan het einde van het tweede gesprek meteen te horen kreeg dat de baan voor mij was. Dit was het begin van een nieuw avontuur bij MediReva Revalidatie. Toch heerlijk weer de weg op, maar met regelmatige werktijden.

 

Vliegende keep

Sinds dag 1 voelt mijn werk al niet als een ‘moetje’. Vanaf het moment dat ik begon als bijrijder voelt het werk goed. Door de jaren heen heb ik dan ook met veel plezier van allerlei afdelingen mogen proeven. In deze jaren heb ik veel meegemaakt en ook veel gedaan. Bijvoorbeeld het helpen opzetten van de vestigingen in Wijchen en Aarle-Rixtel! Ik vind het erg leuk om dingen uit te zoeken die beter kunnen en dan ook deze verbeteringen door te voeren. Al deze ervaring heeft mij gevormd tot wie ik nu ben bij MediReva Revalidatie. Maar ook, doordat ik deze ervaring heb kan ik heel divers ingezet worden. Eigenlijk een beetje als ‘vliegende keep’, en dat vind ik heerlijk!

 

Eén grote familie

Uiteindelijk werk ik grotendeels op de afdeling Logistiek, waar ik een aansturende functie krijg. Hier is het proces eigenlijk als volgt: er komt een klantvraag binnen via Klantenservice, waarna een artikel klaargemaakt wordt en naar de klant gebracht wordt. Bij MediReva Revalidatie in Maastricht wordt er gewerkt met drie vaste chauffeurs, die ondertussen ook echt onderdeel uitmaken van de zorginstellingen waar zij komen. Dat komt mede doordat wij als chauffeurs graag dat stapje extra zetten om het voor de klant goed te doen. Dat vinden wij namelijk super zinvol en geeft mij persoonlijk ook veel voldoening in mijn werk.

 

Samen zoeken we naar oplossingen.

 

Niet alleen voor de klanten zetten we een stap extra, ook voor elkaar als collega’s hebben we veel over. Samen zoeken we naar oplossingen en communiceren we op een open manier om alles te kunnen bespreken. Wanneer we bijvoorbeeld ergens zijn geweest waar het even tegenzat, kijken we samen hoe we dit kunnen oplossen en hoe we ervoor kunnen zorgen dat de juiste artikelen op de juiste plek terecht komen. Eigenlijk zijn wij één grote familie!

 

Hier doen we het samen voor

Bij de afdeling Logistiek denken de meeste mensen aan chauffeurs, maar het is natuurlijk veel meer dan dat! Zo valt de afdeling Reiniging ook onder Logistiek. Deze collega’s staan elke dag voor de uitdaging om de gebruikte hulpmiddelen zo snel mogelijk weer schoon te maken, waar nodig kleine reparaties uit te voeren, waar nodig het hulpmiddel te registreren. Met als doel het terug naar het depot te krijgen, waar ze worden opgeslagen om opnieuw gebruikt te kunnen worden. Ook deze collega’s gaan er elke dag opnieuw weer helemaal voor, ook al is het vaak ogen dicht en door.

Naast team Reiniging hebben we ook een Schone Ruimte. Hier worden alle hulpmiddelen die via de wasmachine worden gereinigd verwerkt. Ook dit is elke dat een uitdaging, maar het team dat hier staat loopt echt als een geoliede machine! Daarnaast valt ook de afdeling Planning onder Logistiek. Zij hebben elke dag een puzzel op te lossen, namelijk: welke zorginstelling moet wanneer, en door wie bezocht worden. Samen vormen wij één logistiek team met allemaal andere werkzaamheden. Eigenlijk is MediReva Revalidatie voor mij zo veel meer dan mijn baan. Zodra ik de dank in de ogen van de cliënt zie nadat ik zoveel moeite in mijn werk heb gestoken is voor mij zo veel meer waard! Het geeft mij energie om het goed te blijven doen, voor het team, voor de cliënt en natuurlijk voor mijzelf.

 

Enthousiast geworden van Mike zijn ervaringen? Lijkt dit wel iets voor jou?

Kijk dan snel op onze Werken Bij pagina en ontdek of er voor jou een uitdaging ligt bij MediReva!