“Mijn naam is Ilja en ik ben ruim vier jaar werkzaam bij MediReva Revalidatie als rolstoeladviseur. Ik ben samen met mijn collega’s in Aarle-Rixtel verantwoordelijk voor het servicegebied rondom Eindhoven, Helmond en ’s-Hertogenbosch. Als rolstoeladviseur kijk ik samen met fysio- en ergotherapeuten naar wat technisch mogelijk is met rolstoelen om de cliënt een zo aangenaam mogelijke zitpositie aan te meten.

“De meeste voldoening haal ik uit een ingewikkelde casuïstiek die ik samen met de zorgprofessional én de cliënt kan realiseren, zodat deze zijn of haar mobiliteit weer grotendeels terugkrijgt.”

In totaal ben ik ongeveer tien jaar werkzaam binnen de revalidatiebranche. Hiervoor was ik werkzaam als automonteur. In deze functie miste ik het contact met klanten. Je staat in de werkplaats en maakt auto’s, waarna deze wordt opgehaald bij de balie. Hoewel in de garage waar ik werkte in verhouding veel klantcontact was vergeleken met andere garages, ben ik toch op zoek gegaan naar een baan waarbij ik nóg meer met mensen kon werken. Zo begon mijn zoektocht naar een baan die bij me paste. Ik heb anderhalf tot twee jaar tijd verschillende banen uitgeprobeerd om uit te zoeken wat belangrijk voor me is en wat ik écht wil. Tijdens deze zoektocht ben ik in het revalidatievak gerold. Na een klein tussentijds uitstapje, kwam ik er al snel achter dat dit de branche is waarin ik thuis hoor. Ik ben begonnen als monteur van zorghulpmiddelen. Vier jaar geleden kreeg ik de kans om via MediReva een opleiding bij de Dutch HealthTec Academy in Utrecht te volgen waarna ik als technisch adviseur aan de slag kon gaan. Ik ben nog steeds blij met deze stap in mijn loopbaan en ik werk elke dag met veel plezier en passie. De afgelopen tijd heeft me geleerd dat als je iets wil bereiken, je inzet moet tonen en kansen moet grijpen.

Ontzorgen
Mijn aandeel in de ontzorging van de zorgprofessional is de behoefte van de cliënt en zorgprofessional vertalen naar wat er technisch mogelijk is met een rolstoel en dit in de praktijk tot uitvoering brengen. De meeste voldoening haal ik uit een ingewikkelde casuïstiek die ik samen met de zorgprofessional én de cliënt kan realiseren, zodat deze zijn of haar mobiliteit weer deels terugkrijgt. Een voorbeeld hiervan is dat we iemand kunnen helpen die nog maar een klein deel van zijn of haar lichaam kan bewegen, waaronder een voet, hoofd of één arm. We bekijken dan hoe we hem of haar de meeste vrijheid kunnen bieden met onze hulpmiddelen. Zo biedt een voetbediening een oplossing wanneer alleen de voeten nog bewogen kunnen worden en een kinbesturing indien alleen het hoofd nog bewogen kan worden. Ik vind het een mooie uitdaging om de mensen die weinig kunnen bewegen toch zo veel mogelijk mobiliteit te kunnen geven en daardoor weer nét dat beetje meer plezier in het leven te kunnen teruggeven. In mijn huidige baan vind ik de uitdaging waar ik tien jaar geleden naar op zoek was: techniek en het contact met mensen.”