Hoi, ik ben Sandra, 56 jaar en werk op de klantenservice van MediReva Revalidatie in Wijchen. Oorspronkelijk was ik werkzaam in de verpleging, voornamelijk in verpleeghuizen. Vervolgens heb ik langere tijd in thuiszorgwinkels gewerkt, in eerste instantie in ’s-Hertogenbosch. In 2018 heb ik gesolliciteerd bij MediReva, een klein familiebedrijf. De identiteit van dit bedrijf sprak mij erg aan, waardoor ik heel enthousiast was geworden om te solliciteren. Al snel werd ik aangenomen in de – toen nog bestaande – thuiszorgwinkel. Hierna heb ik intern gesolliciteerd en belandde ik op de klantenservice. Dat bevalt echt heel goed!

Met passie naar het werk, elke dag weer

Een Hollander onder de rivieren

Mijn man Martin is ook Noord-Hollander en werkt bij Defensie. Vroeger kon je nog niet kiezen waar je geplaatst zou worden, dat is tegenwoordig wel anders. Toen Martin terug kwam vanuit Duitsland naar Nederland, zijn wij plannen gaan maken om te trouwen. In die tijd was het namelijk zo dat je als getrouwd stel bovenaan de lijst voor een huurhuis kwam te staan. We hoopten toentertijd dat wij een huisje in Utrecht zouden krijgen, maar vlak voordat wij gingen trouwen kregen we te horen dat Martin bij Defensie in Brabant geplaatst zou worden. Mijn eerste reactie was: “als ik maar niet onder de rivieren kom te wonen!”

            Echter, niets was minder waar want hij werd in Hedel/Vught geplaatst waardoor wij in Den Bosch kwamen te wonen. Dus toch onder de rivieren… maar stiekem bevalt dit wel heel goed. In Holland waren wij gewend om flink door te werken en in Brabant gaat het allemaal wat gemoedelijker. Ik blijf nog altijd een vinger aan de pols houden, maar ik ben helemaal ingeburgerd in het Zuiden nu.

Wees je bewust van je omgeving

Sinds wij onder de rivieren zijn gaan wonen is onze familie flink gegroeid. Inmiddels zijn wij drie dochters en vijf kleinkinderen rijker. Het zijn stuk voor stuk echte Brabanders met een Noord-Hollands tintje: niet zeuren en gewoon aanpakken. Naast de drie dagen in de week die ik bij MediReva in Wijchen werk ben ik “oppas-oma” en dat vind ik echt heel erg leuk!

            Nadat onze dochters uit huis waren kwam bij ons het besef dat wij al die ruimte niet nodig hebben in ons huis. Tegenwoordig wonen wij dan ook in Vinkel met onze Teckel Moos in een houten huis op een park dichtbij vakantiepark Dierenbos. Hier hebben we een levensloopbestendige woning met een redelijk stuk grond eromheen. Heerlijk vind ik dat, omdat ik echt van tuinieren en het buiten zijn houd. Ik ben het liefst te vinden in mijn moestuin, in de natuur of op ontdekkingstocht met mijn kleinkinderen. Hier in de natuur kan ik echt tot rust komen, want ik kan nogal een druk persoon zijn! De ruimtelijkheid van deze omgeving is dan ook geweldig.

Door onze moestuin en nieuwe kas verbouwen we ook veel zelf. Dit maakt dat wij veel uit eigen tuin eten, met de seizoenen mee. Daarnaast vind ik het belangrijk om biologische producten te kopen en eten we bewust minder vlees en vis. Als we dit al eten dan haal ik het bij de biologische slager. Dieren moeten een goed leven hebben gehad en daar geef ik dan ook gerust wat meer aan uit. Dit hebben we ook aan onze kinderen mee proberen te geven. Zo woont een van onze dochters in Bergen in een yurt in een eco-dorp en zijn er twee vegetarisch. Ik geloof erin dat als je goed zorgt voor je omgeving en de natuur dat je dit allemaal terug krijgt. Ook bij MediReva zet ik dit door, we gooien daar niks weg! Als er fruit over is dan kunnen we daar nog makkelijk iets van maken.

Samen mooie reizen maken

Naast dat wij thuis genieten, houden we er ook van om samen mooie reizen te maken. De corona-crisis heeft de afgelopen twee jaar wel wat roet in het eten gegooid, daarom hebben we nu wat in te halen. Zo gaan wij nog op een cruise naar Noorwegen, een midweek naar Zeeland, een week naar Oostenrijk en vieren we in Oktober dat Martin en ik elkaar 40 jaar kennen in Griekenland. Kortom, heerlijk genieten van de wereld en van elkaar.

“Hé, heb ik jou altijd aan de telefoon?”

De locatie Wijchen is een meer zelfsturend team ten opzichte van de andere. Hier doen wij bij de klantenservice eigenlijk alles, waar dat bijvoorbeeld in Maastricht is opgedeeld in verschillende teams. Alles gebeurt hier met korte lijntjes tussen de collega’s. We helpen elkaar graag en willen samen het beste voor de klant. Omdat we duidelijk onze plannen hebben bepaald kunnen we binnen die kaders ons ding doen en krijgen we de vrijheid om dit ook te doen. Het is heel divers en dat vind ik erg leuk.

We hebben heel veel contact met zorgpersoneel van zorgorganisaties, zoals verzorgenden, verpleegkundigen, ergotherapeuten en fysiotherapeuten. Het is eigenlijk maar net wie de vraag heeft. Soms komen klanten ook langs in het depot of op de klantenservice. “Hé, heb ik jou altijd aan de telefoon?”, wordt er dan gezegd. Het is leuk om er een gezicht bij te hebben, dan wordt het meteen nog makkelijker communiceren met elkaar de volgende keer.

Elke dag dat verschil maken

Wij proberen samen elke dag het verschil te maken hier en iedere dag naar huis te gaan met het idee dat we het weer goed voor elkaar hebben gekregen. We vinden het belangrijk dat we er een goed gevoel bij hebben en echt samen de klant hebben kunnen helpen. Daar kunnen wij ons in onderscheiden. Achter elke opdracht gaat een bewoner of cliënt schuil en dat is goed om te realiseren. Samen maken we het verschil.