Ten tijde van het coronavirus is het reinigen en desinfecteren van hulpmiddelen belangrijker dan ooit. Niet alleen ter bescherming van cliënten en medewerkers van instellingen, ook om besmettingen te voorkomen. Daarom voert MediReva Revalidatie structureel vier keer per jaar op alle vestigingen een microbiologisch onderzoek uit op gereinigde hulpmiddelen. En met positief resultaat! Uit het onderzoek in juni jl. blijkt dat onze wijze van desinfecteren en reinigen effectief is en bacteriën op hulpmiddelen grondig bestrijdt. Wij blijven ons dus, net als voorheen, inzetten om jou te ontzorgen op het gebied van reiniging en desinfectie.

Bacterievrij getest
Het kwalitatieve en kwantitatieve onderzoek is uitgevoerd op zo’n 15 hulpmiddelen die in depot zijn opgeslagen zoals matrassen, rolstoelen, poseybedden, vicair-kussens en toiletstoelen. Dit zijn hulpmiddelen die het gehele proces van reiniging en/of desinfectie hebben doorlopen. Deze middelen zijn allemaal bacterievrij getest.

Covid-19 bestrijden
Daarnaast is het aannemelijk dat het effect van reiniging en desinfectie op bacteriën ook geldt voor het bestrijden van virussen. Wij desinfecteren met waterstofperoxide Kenolox. Dat middel is getest en geschikt bevonden om het Covid-19 virus effectief te bestrijden.

Meer weten?
Meer weten of vragen over reiniging en desinfectie? Of wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.