Hoi, ik ben Matthijs, 40 jaar oud en getrouwd met Marissa. Samen hebben we een samengesteld gezin. Onze hond en twee katten maken ons huishouden compleet. We hebben in Amstenrade ons droomhuis gevonden en hier wonen we nu zo’n drie jaar. In mijn vrije tijd speel ik graag piano en speel ik graag klassieke muziek en jazz. Muziek maken is een belangrijke uitlaatklep voor mij. Op dit moment ben ik teamleider Keuring & Onderhoud bij MediReva Revalidatie. Ik vertel je graag meer! 

 

Hoe het begon

Ik ben mijn carrière gestart als elektromonteur en via wat omzwervingen heb ik 14 jaar lang voor een verhuurbedrijf gewerkt. Op een gegeven moment begon het bij mij echter te kriebelen omdat ik de ambitie had om een leidinggevende functie te vervullen. Bij mijn toenmalige werkgever waren er op dat moment geen mogelijkheden op dit gebied, vandaar dat ik op zoek gegaan naar een andere uitdaging. Ik kwam de vacature Teamleider Keuring en Onderhoud tegen bij MediReva Revalidatie en ik was meteen enthousiast vanwege de combinatie van de functie en de sector.

Op 1 maart 2022 ben ik begonnen in deze functie en ik heb het erg naar mijn zin. De eerste maanden kwam er veel op me af. Na veertien jaar bij dezelfde werkgever gewerkt te hebben, moest ik wennen aan het bedrijf en de bedrijfsvoering. Echter merkte ik ook dat er veel ruimte was voor persoonlijke ontwikkeling, dat vond ik heel mooi om te zien. Een open aanspreekcultuur waarbij ieders inbreng waarde heeft, we weten samen waar we voor staan en gaan.  

 

Mijn rol binnen MediReva Revalidatie 

Op dit moment geef ik leiding aan 18 servicemonteurs. Gezien de ontwikkelingen in de markt en de toenemende vraag van klanten zal mijn team nog verder uitgebreid worden. Zo staan er diverse vacatures open voor het team Keuring & Onderhoud.

Als teamleider ben ik regelmatig onderweg om de werklocaties van mijn teamleden te bezoeken. We bespreken dan hoe het met diegene gaat en waar hij of zij eventueel tegenaan loopt tijdens het werken. Daarnaast zorg ik ervoor dat de processen en werkomstandigheden zo optimaal mogelijk zijn. Hierbij kun je denken aan het zo optimaal mogelijk laten functioneren van de systemen en het op voorraad houden van gereedschappen en materialen. Aan de voorkant maak ik afspraken met de klant en zit ik samen met onze accountmanagers om deze werkafspraken door te nemen. Samen met de klant kijken we of alles naar wens is en regelen we eventuele nazorg naar aanleiding van evaluaties met de klant. Zo proberen we onze dienstverlening continu te verbeteren.

Om de verbinding tussen de monteurs in stand te houden en goed op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen die zich afspelen in de verschillende zorginstellingen en op de verschillende locaties van MediReva Revalidatie, hebben we een maandelijks overleg in Maastricht. We komen dan kort bij elkaar om wat zaken door te spreken. Geregeld ga ik ook naar de vestigingen Aarle-Rixtel en Wijchen om dat gedeelte van mijn team op te zoeken.

 

Als mijn team goed draait, wat wil ik dan nog meer?

Het leukste aan mijn werk vind ik het werken met mensen en het optimaliseren van de werkomstandigheden. Ik vind het belangrijk om iedereen binnen mijn team voor 100% te respecteren en in zijn of haar waarde te laten. Van daaruit kijk ik hoe een collega het beste tot zijn of haar recht komt, bijvoorbeeld met zelfstandig werken of juist in een koppel werken en heeft iemand hulp nodig of wil hij of zij juist helpen? Mijn motto: als mijn team goed draait, wat wil ik dan nog meer?

We zijn bij MediReva Revalidatie met een aantal teamleiders van diverse afdelingen waarbij we proberen zoveel mogelijk samen te werken, bijvoorbeeld bij het in kaart brengen van de processen en afdeling overstijgende zaken. Korte lijntjes op de vloer vinden we belangrijk, zo staan we ook in nauw contact met onze operationeel manager en HR-Business Partner. Ik vind het mooi om te zien dat iedereen bezig is met het creëren van goed werkgeverschap binnen MediReva Revalidatie!

 

Enthousiast geworden van Matthijs zijn ervaringen? Lijkt dit wel iets voor jou?

Kijk dan snel op onze Werken Bij pagina en ontdek of er voor jou een uitdaging ligt bij MediReva!